Video: 10 ani de magazine Apple departe de Romania

Video: 10 ani de magazine Apple departe de Romania

domenica 22 maggio 2011 | Tags: , , , ,
Digg it | Stumble it | Save to Del.ico.us

YouTube Preview Image

Astazi se implinesc 10 ani de la lansarea primelor 2 magazine Apple in SUA. Primul dintre ele a fost deschis in Tyson’s Corner, Virginia, iar cel de-al doile a fost deschis in aceeasi zi la Glendale Galeria, California. In acea zi Steve Jobs a fost prezent la magazinul Tyson’s Corner din Virginia unde a primit in magazin pe aproape toti cei 500 de vizitatori curiosi sa afle ce se intampla. Numarul este infim in comparatie cu cele aproape 10.000 persoane care intra astazi in cel mai circulat magazin Apple din lume, cel din Fifth Avenue New York. Atunci Steve Jobs preluase compania din “ghearele falimentului” cu doar 2 ani in urma si iata ca avea curajul sa deschida primul magazin si sa extinda afacerea pe teritoriul SUA.

In 10 ani de zile Apple a deschis 323 de magazine dintre care nu mai putin de 236 se afla numai in SUA si 97 pe celelalte continente. Aceasta cifra denota cat de multa atentie acord Apple pietei americane unde si-a concentrat 2 treimi din intregul lant de magazine. Anul trecut magazinele companiei au inregistrat vanzari de aproximativ 3.2 miliarde de dolari, adica doar 13% din totaul veniturilor incasate de catre Apple, o cifra destul de mica insa care pune in balanta importanta vanzarilor online. Avand peste 46.000 angajati, Apple este una dintre cele mai puternice companii din SUA in momentul de fata insa magazinele sale joaca un rol foarte important in felul in care este perceputa compania la nivel global.

Magazinele Apple au devenit un loc de pelerinaj pentru multi atunci cand un nou iDevice este alnsat pe piata si felul in care functioneaza aceste magazine este extrem de important. Zilnic milioane de oameni tranziteaza magazinele Apple insa merg acolo din placere, merg acolo sa incerce produse, sa primeasca ajutor din partea unor angajati foarte prietenosi, merg acolo intr-un ecosistem facut sa onoreze clientul. Apple tine foarte mult la politica sa interna si clientul este pus intotdeauna pe primul loc(pana aduce un produs la garantie) iar asta a contat foarte mult la imaginea buna pe care Apple o are in lume la ora actuala.

10 ani de magazine Apple departe de Romania, sper doar sa nu mai treaca inca un deceniu pana cand compania se va hotara sa intre oficial pe piata din Romania.

YouTube Preview Image


View the original article here



What Next?
Link To This Page:


Link To Home Page:



or subscribe in as a reader

0 Responses to Video: 10 ani de magazine Apple departe de Romania

Posta un commento

Post più popolari

Advertisement

Recent Posts

Subscription