Viitorul jailbreak-ului pentru iDevices

Viitorul jailbreak-ului pentru iDevices

sabato 2 aprile 2011 | Tags: , , ,
Digg it | Stumble it | Save to Del.ico.us

De cand a inceput procesul intentat de Sony impotriva echipei failoverfl0w si a lui geohot pentru dezvoltarea unei solutii de jailbreak pentru Playstation 3 am vazut multe discutii legate de viitorul jailbreak-ului pentru iDevices. Astazi am scris un articol in care va spuneam ca Sony a trecut la urmatorul nivel in ceea ce priveste lupta impotriva hackerilor si impreuna cu politia germana a perchezitionat casa unui hacker german care dezvolta metode de a exploata sistemul de operare din PS3. Jailbreak-ul pentru iDevices este legal in SUA dar jailbreak-ul pentru PS3 nu. Apple a pierdut deja lupta cu jailbreakerii din momentul in care aceasta practica a fost declarata legala in SUA. Desigur ca Apple ar putea incerca acum sa intoarca aceasta decizie insa oare merita?

Anul trecut se estima ca aproximativ 10% dintre iDevice-uri au jailbreak si au accesat Cydia, adica peste 10 milioane de iDevice-uri au fost jailbroken si au accesat respectiva aplicatie. Desigur ca aici saurik vorbeste despre persoanele care au intrat macar o data in Cydia dar exista multi care au jailbreak si nu o fac. Anyway, 10% din iDevice-urile existente pe piata au jailbreak iar asta reprezinta o cifra extrem de mare pentru Apple. Poate unii dintre voi vor spune ca 10% reprezinta foarte putin insa ganditi-va ca acei 10% s-ar putea dubla sau tripla daca Apple ar reusi sa interzica jailbreak-ul. Nu stiu daca ati observat sau nu, dar jailbreak-ul a fost declarat legal vara trecuta si iPhone 4 este in momentul de fata cel mai bine vandut produs al Apple fie care are legatura sau nu cu aceasta legalizare.

Eu cred ca Apple are mult mai multe de castigat daca permite utilizatorilor sa faca jailbreak pentru ca va castiga mult mai multi bani din vanzarile de iPhone decat din vanzarile de aplicatii din AppStore(presupunand ca ar opri fenomenul piratarii). Pentru o companie ca Apple totul se rezuma la bani, cat ar pierde daca ar interzice jailbreak-ul vs cat ar castiga daca ar lasa utilizatorilor posibilitatea de a face jailbreak iar balanta inclina in favoarea celei de-a doua categorii.


View the original article here



What Next?
Link To This Page:


Link To Home Page:



or subscribe in as a reader

0 Responses to Viitorul jailbreak-ului pentru iDevices

Posta un commento

Post più popolari

Advertisement

Recent Posts

Subscription